Stroomstoring

 

Storing

Iedereen kent het wel; u komt laat thuis na een gezellige avond, stapt door de deur en wil het licht aandoen in de hal. Alleen.. er gebeurt niets: stroomstoring. Een storing in de elektriciteit is erg vervelend, doordat u niet alleen geen licht heeft, ook uw elektrische apparaten zoals koelkast en vriezer werken niet meer, in sommige gevallen heeft u zelfs geen warm water. Problemen met de elektriciteit kunnen wijk- of stadsbreed voorkomen, maar kunnen ook veroorzaakt worden door een probleem met uw elektriciteit in huis. Wat de oorzaak ook is, een elektricien van Elektricien Nu is u graag van dienst om de oorzaak vast te stellen, en het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Oorzaken storing elektriciteit binnenshuis

Eén van de meest voorkomende storingen in elektriciteit worden veroorzaakt door overbelasting. Wanneer u teveel apparaten op één stroomgroep aanzet, ontstaat er kortsluiting. Hoewel kortsluiting makkelijk op te lossen is door het omzetten van een stop, is continue kortsluiting een groter probleem. U kunt hiervoor het beste een elektricien raadplegen, die de oorzaak vaststelt, en bijvoorbeeld een extra stroomgroep voor u installeert. Daarnaast kan een stroom storing worden veroorzaakt door een defect apparaat. Met behulp van een elektricien kan het apparaat makkelijk worden opgespoord, waarna de kortsluiting automatisch stopt. Storingen in de elektriciteit kunnen verder veroorzaakt worden door waterschade, stoffen elektriciteitsbedrading of een blikseminslag. Deze problemen hebben verschillende nadelige gevolgen voor het elektriciteitsnetwerk van uw woning, en het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk contact opneemt met een elektricien.

Plaatselijke stroomstoring

Ander oorzaken van een storing in de elektriciteit komen met name buiten uw invloedssfeer voor. U moet hierbij denken aan een onderbreking in het elektriciteitsnet of een defect bij de energiebron. Deze elektriciteit storingen hebben meestal gevolgen voor een hele wijk of zelfs stad. Het enige wat u kunt doen is de storing melden en wachten tot het opgelost wordt door een elektricien. Duurt de storing langer dan 4 uur, dan heeft u recht op een vergoeding van € 35,00 om gemaakte kosten te dekken.

Stroomstoring voorkomen

Het is relatief eenvoudig om een stroom storing binnenshuis te voorkomen. Zo is het belangrijk om in de gaten te houden dat u niet te veel elektrische apparaten op één stroomgroep zet, of in ieder geval niet tegelijk aanzet. Daarnaast is het van belang om u zich te realiseren dat bepaalde apparaten zeer veel elektriciteit verbruiken, zoals föhns of de bas van uw geluidsinstallatie. Deze leiden sneller tot stroomstoringen. Daarnaast is het aan te raden uw elektriciteitsdraden regelmatig te (laten) controleren op slijtage of aantasting. Ook is het aan te raden om stoffen bedrading te vervangen. Door deze problemen op tijd te signaleren en door een elektricien te laten verhelpen, bent u kortsluiting en andere storingen voor. Tot slot adviseren wij om te zorgen voor een goede bliksemafleiding bij uw woning. Hiermee voorkomt u blikseminslag, en vermijdt u kapotte elektrische apparaten.

Tips bij een storing

Wanneer een storing in de elektriciteit zich voordoet, kunt u het beste het volgende stappenplan volgen:

  1. Kijk in uw meterkast: zijn er stoppen doorgeslagen, of versprongen? Schakel de apparaten op de groep uit en verzet of vervang de stop. Zet hierna één voor één de apparaten weer aan.
  2. Heeft bovenstaande geen effect, dan is er waarschijnlijk een probleem met de elektriciteitskabels. Neem hiervoor contact op met een elektricien.
  3. Als er een grote stroomstoring is, neem dan contact op met uw netbeheerder.

Kosten

Wanneer u een elektricien nodig heeft, zijn hier natuurlijk enkele kosten aan verbonden. Dit is onder meer afhankelijk van het uurtarief van de elektricien, de complexiteit van de klus en de materiaalkosten die hieraan verbonden zijn. Bij ervaren elektriciens moet u rekening houden met een uurloon van gemiddeld € 40,00 per uur. De kosten van het nieuw aan te schaffen materiaal hoeven niet groot te zijn. Toch kunnen bij meer ingewikkelde elektriciteit klussen de kosten aardig oplopen. In onderstaand overzicht zijn enkele producten en de daaraan verbonden kosten weergegeven.

Product Kosten
Zekering € 2,00 (per vijf)
Automatische stop € 8,00
Aardleblok € 60,00
Grondkabel € 3,00 – 350,00 per meter
Eenvoudige groepenkast € 175,00
Uitgebreide groepenkast(meerdere aardlekschakelaars) € 450,00

Directe hulp

Bij een stroomstoring wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden door een vakkundig elektricien. Iemand die kwaliteit garandeert en kennis van zaken heeft. De vakmannen van Elektricien Nu zullen niet vertrekken voordat ze uw storing verholpen hebben. Ongeacht de dag of het tijdstip, zij staan altijd voor u klaar. Neem daarom bij een stroomstoring, of voor het vervangen van bekabeling en meterkasten contact op via ons contactformulier. U zult zo snel mogelijk worden geholpen door een elektricien uit uw regio.

Gratis offertes

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen