Beveiliging installatie

Beveiliging installatie

Helaas stijgt het aantal inbraken jaarlijks, het is niet fijn om te denken dat inbrekers zomaar uw huis kunnen binnenkomen. Een goede beveiliging tegen inbraak wordt daarom steeds belangrijker. U kunt natuurlijk al hele veel zelf doen. Laat bijvoorbeeld nooit ramen of deuren openstaan als u weggaat. En laat uw buren een oogje in het zeil houden als u op vakantie gaat. U kunt ook licht laten branden als u niet thuis bent, of zorgen voor buitenverlichting. Het is nog beter om meer te doen en over te gaan tot een alarmsysteem.

Diverse soorten beveiliging domotica

Als u besluit om een beveiligingsinstallatie aan te schaffen, is het goed om te weten dat er vier soorten beveiligingssystemen zijn van domotica. Onderstaand vier soorten domotica beveiligingssystemen:

  • Bedraad onbewaakt – deze beveiliging wordt het meeste toegepast en werkt op basis van sensoren die aangebracht zijn op uw ramen en deuren. Zodra een indringer probeert uw huis binnen te komen gaat het alarm af. Het alarm kan alleen uitgeschakeld worden met een code.
  • Bedraad bewaakt – dit alarmsysteem werkt hetzelfde als het onbewaakte half wired systeem, met als bijkomend voordeel dat de autoriteiten worden ingeschakeld op het moment dat het alarm afgaat. Zodra het alarm afgaat zal er een melding doorgegeven worden aan de alarmkamer waar u het abonnement heeft afgesloten. Deze zal allereerst proberen om contact met u op te nemen. Mocht dit niet lukken dan zal een medewerker van de alarmcentrale bij uw woning gaan kijken. U betaalt voor de koppeling aan een meldkamer een vast bedrag per maand en zal dus hoger uitvallen dan het onbewaakte alarmsysteem.
  • Draadloos onbewaakt – de draadloze systemen van domotica werken met draadloze sensoren en infrarood lampen. Deze communiceren door middel van radiogolven met de centrale eenheid. Het alarmsysteem is niet gebonden aan elektriciteit of telefoondraden.
  • Draadloos bewaakt – dit alarmsysteem werkt hetzelfde als het onbewaakte draadloze systeem, met als bijkomend voordeel dat de autoriteiten worden ingeschakeld op het moment dat het alarm afgaat.

Zelf installeren

Als u zelf uw alarminstallatie wil installeren kunt u dit doen door onderstaande stappen uit te voeren:

  • De centrale van het huisalarm kunt u het beste installeren op een handige plek, naast de telefoonlijn, bij de voordeur en in de buurt van een stopcontact. Het is belangrijk dat u vanaf dat punt overal de sirene kunt horen. U kunt de centrale op de muur monteren op een hoogte van minstens 1 meter 50.
  • Bewegingsdetectoren dient u te monteren in iedere ruimte die meer dan één toegangsweg heeft. U bevestigt deze op ongeveer 2 meter hoogte. In het batterijcompartiment plaatst u een batterij.
  • Heeft u huisdieren als een hond of kat? Monteer de bewegingsdetectoren dan ondersteboven om vals alarm te voorkomen.
  • Van het magneetcontact monteert u het zendergedeelte op de stijl van de deur of het raam. Het magneetcontact zelf bevestigt u op de deur of het raam zelf. Ook hier plaatst u een batterij.
  • Test alles door de centrale op de teststand te zetten.

Vakman inschakelen

U kunt er voor kiezen om het alarm of beveiliging zelf te installeren of te laten installeren door een vakman. Een draadloos alarmsysteem is prima zelf op te hangen, helemaal met de uitgebreide instructies die erbij geleverd worden en als het systeem voorgeprogrammeerd is. Wilt u liever dat het beveiligingssysteem of domotica voor u geïnstalleerd wordt, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gratis offertes

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen