Aardlekschakelaar

Aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is sinds 1975 verplicht in elke woning. De schakelaar voorkomt dat er brand ontstaat in uw meterkast tijdens kortsluiting. Het is daarom voor uw eigen veiligheid dat de aardlekschakelaar in orde is en goed werkt. Helaas kan het voorkomen dat de schakelaar kapot gaat en deze zal dan zo snel mogelijk vervangen of gerepareerd moeten worden door een elektricien.

Schade door onweer

Als het onweer bij u in de meterkast inslaat kan uw aardlekschakelaar kapot gaan. Op dat moment schakelt deze automatisch uit. De stroom van uw huis wordt dan vervolgens uitgeschakeld waardoor de rest van uw apparaten niet worden beschadigd. Probeert u vervolgens de aardlekschakelaar weer aan te zetten dan zal deze uit zichzelf weer uit gaan. Het is mogelijk dat er andere apparaten kapot gaan door het onweer. Dit betekent vaak dat de aardlekschakelaar van zichzelf al stuk is. U heeft een elektricien nodig om deze weer te laten repareren.

De installatie controleren

Het kan voorkomen dat u niet weet dat uw aardlekschakelaar niet meer optimaal werkt. Toch is het van belang om te weten of uw installatie nog wel in orde is. Met een speciale testknop is het mogelijk om zelf uw eigen installatie te testen. Werkt alles nog zoals dat zou moeten dan springt de aardlekschakelaar er met een harde tik uit en zal de stroom onderbreken. Vervolgens kunt u deze zelf weer terug zetten. Springt de schakelaar er niet uit of werken er bepaalde groepen nog dan weet u dat uw installatie niet meer in orde is. Via onze website kunt u dan vervolgens in contact komen met een elektricien die het probleem voor u kan oplossen.

Aardlekschakelaar repareren

Zit u zonder uw aardlekschakelaar door bijvoorbeeld onweer? Dan wilt u natuurlijk dat u zo snel mogelijk wordt geholpen door een elektricien. Via onze website neemt u direct contact op met een elektricien die u ook in spoedgevallen kunt inschakelen. U hoeft daardoor nooit lang zonder stroom te zitten. Tevens wordt uw aardlek tegen een zeer scherpe prijs weer gerepareerd. Zit u nu met een stroomstoring? Blijf dan niet langer wachten en neem direct contact op.

Gratis offertes

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen