Groepenkast

 

Groepenkast

Een groepenkast regelt de beveiliging en verdeling van de elektriciteit voor de elektrische apparaten en installaties bij u in de woning. Elke groepenkast in elke woning heeft weer andere aantal groepen. Dat is namelijk afhankelijk van het aantal stopcontacten en lichtpunten in de woning. Al die groepen zijn aangesloten op de aardlekschakelaar. Op een aardlekschakelaar in de groepenkast mogen niet meer dan vier groepen op aangesloten zitten.

Zelf een groepenkast vervangen?

Het is mogelijk om zelf een groepenkast te vervangen maar dit wordt wel ten strengste afgeraden als u er zelf geen verstand van heeft. De meterkast staat tenslotte wel onder spanning. Mocht u het zelf willen doen, laat u dan wel helpen door een elektricien. Vraagt u ook aan de elektricien of hij weet waar u een verdeelkast kunt kopen om de spanning van de kast te halen. Nadat de kast vervangen is, kan de elektricien het werk controleren en de kast weer op spanning zetten.

Groepenkast uitbreiden

Wanneer u een nieuwe keuken laat plaatsen, kan het zijn dat u ook nieuwe apparaten aansluit die op een aparte groep aangesloten moeten worden. Zo worden vaak een afwasmachine of oven op een aparte groep aangesloten. Deze apparaten nemen zoveel stroom dat ze een aparte groep krijgen. U kunt in uw groepenkast kijken of er genoeg ruimte aanwezig is om uit te breiden. Wanneer u bijvoorbeeld 4 groepen heeft maar ook 2 aardlekschakelaren, dan heeft u de mogelijkheid om uit te breiden. Er mogen namelijk 4 groepen op 1 aardlekschakelaar. Zo weet u of u alles kan aansluiten of dat u een nieuwe groepenkast moet kopen en moet laten monteren.

Groepenkast aanschaffen

Heeft u te weinig groepen en is het nodig dat u een nieuwe groepenkast moet aanschaffen? In veel doe-het-zelf winkels zijn weinig tot geen groepenkasten te koop. Via het internet kunt u gelukkig genoeg groepenkasten aanschaffen. Als u het installeren door een elektricien overlaat, dan hoeft u zelf geen nieuwe groepenkast aan te schaffen. De elektricien heeft deze op voorraad en kan deze zo bij u thuis monteren. Bent u benieuwd naar de prijzen van het monteren van een nieuwe groepenkast of de uitbreiding daarvan? Vraagt u dan geheel vrijblijvend een offerte aan en kom erachter want voor scherpe prijzen wij hanteren!

Gratis offertes

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen