Coax kabel doortrekken

 

Coax kabel doortrekken

Door alle technologie tegenwoordig zijn er veel kabels die nodig zijn in een woning. Voor elektriciteit, TV en internet aansluiting en nog veel meer apparatuur. Voor kabels waardoor TV en internet mogelijk zijn, is het ook handig om deze in een andere kamer of op de bovenverdieping te hebben. Om dit voor elkaar te krijgen, is het mogelijk om de kabel door te trekken. Denk hierbij aan een utp kabel, welke TV en internet leveren, waarbij u gebruik moet maken van een coax kabel. Komt u er zelf niet helemaal uit, of laat u het doortrekken van de kabel liever over aan een elektricien, neem dan contact met ons op.

Voorbereiding

Ten eerste is het verstandig om te kijken of er al bestaande buizen zijn die naar de kamer leiden waar u de coax en utp kabel naartoe wilt doortrekken. Op deze manier is het doortrekken van utp en coax kabel al een stuk makkelijker. Om de kabels door de leiding te krijgen, kunt u een trekveer gebruiken. U moet dus kijken hoeveel meter u nodig heeft aan coax en utp kabels, een eventuele versterker of meerdere versterkers aanschaffen en eventueel een trekveer voor het doortrekken van de kabels. Als in uw woning geen loze leidingen zijn of allemaal al in gebruik zijn, dan moet u de kabels op de ouderwetse manier aanleggen.

Het doortrekken van de kabel

Voor het aanleggen met de leidingen zijn de stappen vrij simpel. U kijkt welke leiding uitkomt in de kamer waar de coax en utp bekabeling naartoe moet, waarna u begint met het doortrekken van de kabels met de trekveer. Als deze door de leidingen zijn getrokken met de trekveer, kunt u alles aansluiten. In het geval u geen leidingen heeft, of wanneer deze al in gebruik zijn, moet u de bekabeling ouderwets aanleggen. Op de ouderwetse manier gaat u de bekabeling doortrekken via de muur, het plafond om ze boven te krijgen of onder de vloer. Vaak worden de coax en utp kabels langs de plinten gelegd, zodat het niet te veel opvalt. Eenmaal boven of in een andere kamer, zorgt u voor het aanleggen en kunt u genieten van TV en internet.

Afwerking

Na het doortrekken van de coax en utp kabel zorgt u voor de afwerking hiervan. In het geval van een woning met loze leidingen, is de afwerking al zo goed als klaar. De coax en utp bekabeling is immers niet zichtbaar en mooi weggewerkt. Moet u op de ouderwetse manier de coax en utp kabel aanleggen, dan werkt u deze weg met bijvoorbeeld een kabelgoot. Na de afwerking van het aanleggen geniet u van internet en TV boven of in een andere kamer. Voor tips en hulp voor het zelf doortrekken van de coax en utp kabel kunt u terecht bij onze elektricien, of voor andere elektra projecten.

Gratis offertes

Elektricien

Tips

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten tijdens het aanleggen van de bekabeling. Zo mag deze niet langer zijn dan tien meter om de beste kwaliteit te bereiken. Daarnaast is het verstandig om goede bekabeling te gebruiken, zoek dus naar de beste die u kunt vinden. Als u de coax en utp bekabeling gaat splitsen tijdens het doortrekken, kies dan voor een versterker. Hiermee houdt u een optimaal signaal. Gebruik voor het doortrekken en aansluiten goede aansluitpunten en versterker, zodat u geen kwaliteit verliest. Een elektricien geeft u meer tips en advies over de bekabeling, hoe u deze doortrekt en het aanleggen van elektra.

Komt u er niet uit? Neem contact met ons op

Bent u zelf aan de slag geweest met de coax en utp kabel en de versterker maar komt u er niet uit? Of ziet u het niet zitten om het doortrekken van een coax en utp kabel zelf te proberen met een trekveer? Dan helpt onze elektricien u graag verder. Het doortrekken van de kabel of kabels en werkzaamheden met de versterker voert onze elektricien voor u uit tegen lage prijzen. Zo weet u zeker dat u een prima aansluiting heeft voor de TV en internet en kunt u hiervan genieten in andere ruimtes of op de verdieping boven in uw woning. Neem nu contact met ons op voor hulp en informatie en ontvang een vrijblijvende offerte.