Buitenverlichting aanleggen

Om ook ’s avonds aangenaam buiten te kunnen zitten, of niet te struikelen wanneer u laat thuis komt, is het aan te raden buitenverlichting aan te leggen. Dergelijke verlichting voor buiten hoeft niet veel te kosten, maar levert een groot gebruiksgemak op. Op deze pagina geven wij u daarom meer informatie over de verschillende soorten tuinverlichting, tips voor de installatie van de lampen, en bieden we u inzicht in de voordelen van zonne-energie of het aansluiten van een sensor. Hebt u na het lezen van de informatie nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Diverse soorten tuinverlichting

Voordat u buitenverlichting kunt kopen en aanleggen dient u eerst aandacht te besteden aan het lichtplan: welke sterkte moeten de lampen hebben, en hoe kunt u de installatie het energiezuinigst uitvoeren. Daarnaast dient u een keuze te maken uit de diverse soorten tuinverlichting. Wij hebben de meest gebruikelijke voor u op een rijtje gezet:

  • Geïntegreerde verlichting. Hierbij plaatst u platte armaturen in tegels of grind. Hier kunt u overheen lopen, of zelfs een waterpad mee aanleggen.
  • Spots. Deze kunnen met een sensor worden uitgevoerd, en zijn voor buiten het meest gebruikelijk in de Led variant.
  • Paaltjes. Om een pad goed te verlichten zijn paaltjes de beste vorm van buitenverlichting. Led lampen zijn ook hiervoor zeer geschikt.
  • Koetslamp. Voor een verspreide verlichting is de koetslamp een goede keuze. Deze tuinverlichting kunt u zowel staand als hangend bestellen

Installatie verlichting zelf uitvoeren?

Hebt u een keuze gemaakt voor een soort buitenverlichting? Dan is het tijd voor het aanleggen van de elektriciteit. De installatie van verlichting is relatief gemakkelijk uit te voeren. Zelfs wanneer de lampen gebruik maken van een sensor. Zorg er bij buitenverlichting altijd voor dat er een spatwaterdicht stopcontact is geplaatst, en dat u gebruik maakt van een transformator bij zwakstroomlampjes zoals Led of halogeen. Bij het aanleggen van de verlichting buiten dient u bovendien te beginnen met een centrale lasdoos. Volg de tips van de handleiding of vraag bij uw lokale bouwmarkt om een eenvoudig stappenplan om de installatie van de tuinverlichting veilig af te maken.

Buitenverlichting op zonne-energie

Het gebruik van tuinverlichting is op vele manieren te verbeteren en verfraaien. Zo is het mogelijk om met Led lampjes verschillende kleuren aan te brengen, of een sensor toe te passen ter energiebesparing. Een andere vorm van energiebesparing is het gebruik maken van verlichting op basis van zonne-energie. Tuinverlichting op zonne-energie zorgt met name voor sfeerverlichting buiten, en bieden een warme gloed. Het grote voordeel is dat een elektrische installatie van deze lampjes niet nodig is. Zij laden zichzelf op aan zonne-energie zelfs als het buiten bewolkt is en zullen na een zonnige dag gemakkelijk acht uur branden.

Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de kosten van buitenverlichting op zonne-energie? Wilt u weten hoeveel u in energie bespaart wanneer u een sensor aan de verlichting buiten verbindt? Of heeft u hulp nodig bij het aanleggen van uw tuinverlichting? Vul bij het contactformulier zo nauwkeurig uw vragen of wensen in en wij helpen u zo spoedig mogelijk. Desgewenst sturen wij u tevens een vrijblijvende offerte toe voor de installatie van een Led buitenverlichting naar uw keuze. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Gratis offertes

Uw aanvraag:

  • Uw gegevens zijn veilig bij ons
  • Vrijblijvende dienstverlening
  • Kosteloos en zonder verplichtingen